Amerikanci slavili u košarkaškom spektaklu pred 50.000 navijača (video)

|   Sport
Da se reprezentacija Australije dobro držala pokazuje i podatak da su Amerikanci na poluvremenu imali samo poen prednosti. U selekciji SAD najbolji je bio Kemba Voker sa 23 poena. Među košarkašima Grega Popoviča istakao se i Majls Tarner, koji je u meču imao 15 poena i 14 skokova. U ekipi Australije najefikasniji su bili Peti Mils i Kris Gulding sa po 19 poena. Nekašadnji Partizanov košarkaš Džok Lendejl imao je 10 poena.
Foto: Youtube

 

Košarkaša reprezentacija SAD pobedila je selekciju Australije u spektakularnoj utakmici u Melburnu. Meč u kojem su Amerikanci trijumfovali sa 102:86 odigran je na neuobičajenom terenu za košarkaške duele - stadionu Marvel i to pred više od 50.000 navijača.

Iako je pred početak Svetskog prvenstva u Kini američki nacionalni tim ostao bez više važnih igrača, u ovoj prijateljskoj utakmici su opravdali status favorita, iako i domaća ekipa zaslužuje sve pohvale za borbenost.

Da se reprezentacija Australije dobro držala pokazuje i podatak da su Amerikanci na poluvremenu imali samo poen prednosti. Utakmica je poslužila za isprobavanje različitih taktičkih varijanti i postava na parketu.

U selekciji SAD najbolji je bio Kemba Voker sa 23 poena. Među košarkašima Grega Popoviča istakao se i Majls Tarner, koji je u meču imao 15 poena i 14 skokova. Mičel je ubacio koševe za 13, Kuzma za 12, a Braun i Tejtum za po 11 poena.

U ekipi Australije najefikasniji su bili Peti Mils i Kris Gulding sa po 19 poena. Nekašadnji Partizanov košarkaš Džok Lendejl imao je 10 poena, baš kao i Metju Delavedova.