ANKETA - Da li vas je uplašio drugi talas Korone?

|   Život
Drugi talas Korone ili drugi nalet prvog talasa... Dali smo sve od sebe u proteklom periodu da sačuvamo svoje zdravlje, ali Korona je ponovo zakucala na naša vrata – i to - uprkos svim naporima da je na vreme suzbijemo. Nažalost, sve ovo što se sada dešava pokazuje da nismo bili do kraja disciplinovani, ali još uvek možemo da ispravimo grešku, ako se ponovo disciplinujemo kao pre. Evo šta kažu građani: Da li ih je uplašio drugi talas Korona virusa?

Od početka epidemije korona virusa u Srbiji registrovano je ukupno 17.076 potvrđenih slučajeva, a juče je bio drugi najgori dan za Srbiju.

Do jučerašnjeg preseka testirano je ukupno 464.171 osoba, a procenat smrtnosti je dva odsto.Juče je saopšteno da je preminulo još 11 osoba, čime je ukupan broj umrlih porastao na 341. Kako se navodi, broj aktivnih slučajeva je 3.173, a na respiratorima se nalazi 118 pacijenata.

TV KOPERNIKUS istražuje: Da li su se građani uplašili drugog talasa Korone?

U svetu se, prema podacima sajta Worldometer, oporavilo više od 7.000.000 ljudi zaraženih korona virusom. Ukupno je zaraženo više od 12 miliona, a preminule su 550.522 osobe. Krizni štaba za borbu protiv koronavirusa dana raspravlja o novim merama, a jedan od predloga je i da se dodatno skrati radno vreme kafića i klubova sa 23 sata na 21. 

Novinar: Ivana Damnjanović