Auto-trka "Nagrada Rakovice 2019"

|   Info
Brdska auto -trka „ Nagrada Rakovice 2019 “ , održana na Košutnjaku, okupila je veliki broj učesnika i zaljubljenika u ovaj adrenalinski sport. To je druga trka ove godine, a do kraja takmičarske sezone i proglašenja šampionata Srbije u automobilizmu, ostalo je da se odvoze još četiri trke.

U vikendu za nama, ljubitelji adrenalinskih sportova imali su prilike da uzivaju na Košutnjaku gde je održana brdska auto trka „Nagrada Rakovice 2019 “. Prva trka za šampionat Srbije vožena je u Zaječaru, a trka kroz Pionirski grad, druga je po redu ove sezone. Kao i svake godine, velika pažnja posvećena je  bezbednosti takmičara, objasnio je Milivoje Kocić, direktor automobilskog sportskog kluba „Rakovica“, koja je i organizator ovog sportskog događaja.

Za „Nagradu Rakovice “  takmičilo se 46 vozača , koji su dan ranije imali i verifikacione testove i tehničke preglede.  Na stazi dugoj oko 3000 metara , za otprilike po  2 minuta, vožena su dva kruga , a na kraju prvog kruga , Uroš Brkić, vicešampion Srbije 2018., sumirao je svoje prve utiske.

Početak staze bio je kod Sportskog centra Rakovica , a kraj kod Pionirskog grada. I na startu i na cilju, foto ćelijom merilo se vreme  proslaska vozila. Organizatori su se potrudili da sve protekne u njaboljem redu, iako je bilo posla i za šlep službu pa je sam početak trke neznatno kasnio. Ova brska trka  deo je manifestacije „Rakovičko leto“ koja se održava pod pokroviteljstvom opštine Rakovica.