Bolnici Narodni front uručena medicinska oprema i električni kreveti

|   Info
Odeljenju intenzivne nege u ginekološko-akušerskoj klinici „Narodni front“ u Beogradu, njihova kraljevska visočanstva, prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević u prisustvu ministra zdravlja doktora Zlatibora Lončara, dodelili su novu medicinsku opremu i električne krevete.

Njihova kraljevska visočanstva, prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević isporučili su novi aparat za kardiotografiju vrednosti 4100 eura, donaciju humanitarne organizacije Lajflajn iz Njujorka i 10 Strajker električnih kreveta vrednosti 27.000 eura za odeljenje intenzivne nege, donaciju humanitarne organizacije Projekt Kjur iz Denvera u Koloradu. Ukupna vrednost ove donacije je 31.600 eura.

 

  • Moja fondacija i ja tražimo način da pomognemo GAK Narodnom frontu sa 200.000 eura vrednim projektom adaptacije hiruškog bloka sa novim operativnim salama za carski rez i nadam se da ćemo uspeti u tom kapitalnom projektu – rekla je njeno kraljevsko visočanstvo Princeza Katarina Karađorđević.

 

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar rekao je da je ovo jedna od najvećih donacija koja je od velikog značaja za ovu kliniku. 

Ukupna vrednost donacija Kliničko-bolničkom centru Zemun, Ginekološko – akušerskoj klinici GAK Narodni Front u Beogradu i Kliničko-bolničkom centru Zvezdara, koju je isporučio kraljevski par, iznosi 81.050 eura.

 

Novinar: Ivana Damnjanović