Brnabić: Između Srbije i Azerbejdžana ostvaren rekordan obim robne razmene

|   Info
Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je prošle godine između Srbije i Azerbejdžana ostvaren rekordan obim robne razmene u proteklih 10 godina i ukazala da je potrebno uložiti dodatne napore kako bi se ona povećala, s obzirom na to da postoje značajno veći potencijali od onih koji se trenutno koriste saopšteno je iz njenog kabineta.
Foto: Služba za saradnju sa medijima Vlade Srbije

 

Izvor: FoNet

Ana Brnabić je tokom razgovora sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim zahvalila sagovorniku na podršci koju njegova zemlja pruža teritorijalnom integritetu Srbije i na saradnji u okviru Pokreta nesvrstanih.

Brnabić i Alijev saglasili su se da je jedan od najvećih izazova današnjice sigurno snabdevanje energentima i da je zato od izuzetne važnosti formiranje međudržavne radne grupe za energetiku koja će se baviti konkretnim aranžmanima o snabdevanju Srbije azerbejdžanskim energentima.

Alijev je rekao da je zadovoljan potpisivanjem niza sporazuma o saradnji u više oblasti između Azerbejdžana i Srbije, koji će značajno unaprediti odnose dve države.

Prema njegovim rečima, Azerbejdžan ostaje čvrsto na stanovištu da su nedopustivi dupli standardi u međunarodnim odnosima kada je reč o teritorijalnom integritetu bilo koje države.