Brnabić: Srbija postala punopravni član EU u oblasti digitalne transformacije

|   Info
Učešćem u programu Digitalna Evropa Srbija je postala punopravni član Evropske unije (EU) u oblasti digitalne transformacije, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić, a ambasador EU Emanuele Žiofre ocenio je da će Srbija kao deo programa moći da produbi ekonomsku regionalnu integraciju i tako se brže integriše u evropsko držite.
Foto: FoNet/Aleksandar Barda

 

Izvor: FoNet

Brnabić i Žiofre učestvovali su danas uNaučno-tehnološko parku na predstavljanju programa Digitalna Evropa, za koji je Brnabić rekla da je"kao nacrtan" za potrebe Srbije u ovom trenutku.

Srbija će, dodala je, svojim učešćem pomoći i razvoju EU, a srpske kompanije, fakulteti, startapovi i timovi imaće jednaku šansu da dobiju sredstva kao bilo koji tim iz EU.

"Mi ćemo kao Vlada nastaviti da ulažemo u znanje, inovativnost i kreativnost naših ljudi", naglasila je Brnabić.

Direktorka Naučno-tehnološkog parka Gordana Danilović Grković rekla je da je momenat kad Srbija pristupa fondu veoma važan.

Ona je podsetila da je u Naučno-tehnološko parku smešteno 200 kompanija, od kojih su 150 startapi.

Ministar informisanja Mihailo Jovanović naglasio je da za program mogu da se prijave građani i pravna lica, kompanije, nevladine organizacije, mala i srednja preduzeća.

"Digitalnoj Srbiji je mesto u Digitalnoj Evropi", poručio je Jovanović.

Ambasador EU Emanuele Žiofre istakao je da će Srbija kao deo programa moći da produbi ekonomsku regionalnu integraciju i tako se brže integriše u evropsko držite.

Naglasio je da će EU nastaviti da podržava programe u oblasti inovacija.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar