Crveni Krst o novim akcijama i planovima

|   Život
Crveni Krst uvek ima pune ruke posla: i kada je vanredna situacija, i kada nije, ova jedinstvena organizacija koja kod nas postoji od 1876.godine – neprestano pomaže građanima Srbije. Bez obzira na sve teškoće sa kojima se susreću, skoro 70.000 volontera našeg nacionalnog društva svakodnevno rade punom parom.

Crveni krst Srbije je nacionalno društvo i sastoji se od 2 pokrajinske organizacije, Crvenog Krsta Vojvodine i Crvenog krsta Kosova i Metohije, i 183 organizacije Crvenog krsta u gradovima i opštinama.

Svoje programske aktivnosti Crveni krst Srbije realizuje zahvaljujući skoro 70.000 volontera i stručnom angažovanju 800 zaposlenih u mreži Crvenog krsta Srbije. Crveni krst Srbije u saradnji sa donatorima realizuje 64 različita programa.

Od početka ove godine, volonteri Crvenog Krsta Srbije imali su pune ruke posla: od pomoći usled poplava, suočavanje sa Korona virusom i pomaganje onima koji su najugroženjij: našoj deci i najstarijim sugrađanima. Koliko je teško delovati u vanrednim okolnostima i koliko napora su volonteri i svi zaposleni uložili da bi sprečili da se drugi zaraze, ali i oni sami, za TV KOPERNIKUS ispričao je generalni sekretar Crvenog Krsta Srbije, Ljubomir Miladinović.

Najbitniji program koga se drže predstavnici i volonteri CKS je briga o najstarijim građanima, kako poboljšati narodne kuhinje Srbije i održati program dobrovoljnog davalaštva krvi – ističe Miladinović.

I pošto je prekinuto vanredno stanje, CKS je i dalje po svom starom sistemu – radio za sve nas.

Miladinović takođe ističe i da su volonteri CKS spremni i ako slučajno dođe do novih, oštrijih mera Vlade RS.

Vreme akcije nije i vreme obuke za volontere, ističe Miladinović. Ali, svi koji to žele, mogu se prijaviti i biti deo humanitarne pomoći. Informacije o tome kako postati volonter mogu pronaći na YouTube kanalu Crvenog Krsta Srbije, a TV KOPERNIKUS biće tu i ubuduće – da isprati humane gestove ovih sjajnih ljudi.

Novinar: Ivana Damnjanović