Cvekla jača imunitet

|   Život
U vreme sezone virusa i gripa najbolji način da ojačate imunitet jeste da svakodnevno pijete sok od cvekle. Za samo nekoliko dana konzumiranja ovog lekovitog napitka, osetićete se jače.

Ako  ste malokrvni, imate nizak pritisak ili ste podložni respiratornim infekcijama jedite što više cvekle.

Ova korenasta biljka efikasna je i za detoksikaciju organizma, otklanja umor i stres, a nedavna istraživanja pokazala su da je odlična i u prevenciji razvoja kancerogenih ćelija.

U vreme sezone virusa i gripa najbolji način da ojačate imunitet jeste da svakodnevno pijete sok od cvekle. Za samo nekoliko dana konzumiranja ovog lekovitog napitka, osetićete se jače i spavaćete bolje.

Ishrana koja obiluje cveklom pokazala se blagotvorna i za poboljšanje funkcije jetre, povećanje nivoa hemoglobina, smanjenje jačine upale, sprečavnje demencije, ublažavanje artritisa, kao i za usporavanje procesa demineralizacije zuba i kostiju.

Cvekla je najbolje da se jede sveža, kao salata ili da se od nje pravi sok. Ipak, i kuvana ima svoje prednosti u odnosu na nezdravu hranu.

Za jutarnji detoks za jači organizam potrebna vam je glavica sveže cvekle, pola šolje vode i dve kašike meda. Dobro operite i očistite cveklu. Isecite je na kockice i izblendirajte je. Dobijeni sok razblažite vodom i dodajte med.

Ovaj moćni antioksidativni napitak obezbediće vam dovoljno energije tokom čitavog dana, a ujedno će da zaštiti od sezonskih prehlada. Sok je prijatnog i slatkog ukusa i u njega može da se doda i sok od limuna, pomorandže ili nekoliko kapi ehinacee.