Da li će Džon Bolton posetiti Srbiju?

|   Info
Poslednjih dana dosta se priča i piše o tome da li će Džon Bolton, savetnik američkog predsednika doći u Srbiju ili ne. Ukoliko se ipak dogodi da dođe u našu zemlju Bolton bi sa zvaničnicima razgovarao o ukidanju taksi, obnovi razgovora u Briselu ali bi bilo i otvoreno pitanje o mogućim kompromisima dve strane, smatra politički analitičar Tomislav Kresović.

Pitanje koje se poslednjih dana postavlja u javnosti je da li će Džon Bolton savetnik američkog predsednika poseti region  ili ne. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pre nekoliko dana rekao je da bi Bolton mogao da dođe, ukoliko bude nagoveštaja da Priština ukine takse. Politički analitičar Tomislav Kresović kaže da sankcije neće biti ukinute do kraja oktobra ili novembra i dodaje da bi hipotetički, Boltonova poseta bila u funkciji snimanja stanja na Balkanu.

Poslednjih dana brojni portali preneli su vest da je Tramp poslao poruku da Srbija ne sme da ostane bez ičega na Kosovu. 

Podstimo, Bolton je još 2008. bio jedan od retkih protivnika jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, a podržao je i ideju o razgraničenju sa Albancima.