Danas veslačka regata na Savi

|   Život
Na reci Savi u Beogradu danas će od 10:00 do 12:00 časova biti održana veslačka Beogradska daljinska regata pod “The Head of the Sava River”, saopštio je Veslački savez Srbije (VSS).
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet

Takmičenje će okupiti više od stotinu veslača i veslačica u 40 takmičarskih posada, a veslaće trku dužine četiri kilometra.

Takmičarske posade startovaće na svaki minut od 10:00 do 12:00 časova. Start je kod donjeg špica Ade Međice, a cilj kod pontona na vodi u blizini Kule Beograd kod Beograda na vodi.

"Ovo je prvi put da se daljinska regata održava na reci Savi u Beogradu. Ako uzmemo u obzir da je uobičajno da se trke veslača i veslačica u kategorijama seniora, juniora i kadeta održavaju na stazi dužine 2.000 metara, dok pioniri i veterani veslaju stazu dužine 1.000 metara", rekao je generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Vladimir Antić.

On je, ističući da će u okviru Beogradske daljinske regate veslači i veslačice svih kategorija, pa čak i pioniri, danas veslati trku u dužini od 4.000 metara "na otvorenoj reci i to pri vremenskim uslovima koji nisu idealni za veslanje",  ocenio da su "takmičari koji su se prijavili za učešće na ovoj regati i te kako hrabri".

"Ovo će biti novo iskustvo za njih, a svakako doživljaj i nadamo se lepo sportsko dešavanje za sve nas", rekao je Arsić.

Nakon trke biće organizovana svečana ceremonija dodela medalja na Adi Ciganliji, a biće proglašen i ukupni pobednik prve Beogradske daljinske regate “The Head od the Sava River”, navodi se u saopštenju.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar