Đere osvojio titulu na Siciliji (video)

|   Sport
Laslo Đere je u meču za titulu domaćeg tenisera Marka Čekinata pobedio sa 7:6 i 7:5 u setovima, posle nešto više od dva sada koliko je trajao ovaj duel. Na turniru serije 250 teniseru iz Srbije ovo je druga ATP titula u karijeri.
Foto: Fonet

 

Laslo Đere je osvojio svoju drugu ATP titulu u dosadašnjoj karijeri. Srpski teniser je trijumfovao na turniru kategorije 250 na Siciliji, gde je u finalu pobedio Marka Čekinata.

Đere je u meču za titulu domaćeg tenisera pobedio sa 7:6 i 7:5 u setovima, posle nešto više od dva sada koliko je trajao ovaj duel.
Teniska borba u finalu otvorena je razmenom brejkova na obe strane. Đere je posle toga propustio brejk loptu u sedmom gemu, a Čekinato je nakon toga lako osvajao servis gemove bez izgubljenog poena.

Laslo se mučio na servisu i skoro svaki gem je bio napet.

Pri rezultatu 6:5 za Čekinata, u poslednjem poenu je Đere osetio bol u levoj nozi, pa je fizioterapeut morao da siđe i pomogne teniseru Srbije tokom medicinskog tajm-auta. Čekinato je ovo iskoristio za nalet u kojem je imao rezultat 15:30, ali je Đere uspeo da izvuče gem i odvede set u taj-brejk.

Brzo je napravio dva mini-brejka Đere i došao do 4:0, a zatim i do 6:1. Sigurno je rešio taj-brejk i došao do vođstva u setovima.