Dojave o bombama u više škola

|   Info
U više osnovnih škola na teritoriji Beograda jutros su stigle dojave o podmetnutim bombama, a u Ministarstvu unutrašnjih poslova rečeno da su kontradiverzione ekipe na terenu.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, RTS

Dojava o podmetnutoj bombi stigla je, prema informacijama RTS,  u škole "Kralj Petar Drugi", "Sonja Marinković", "Laza Kostić", "Jovan Popović", "Radoje Domanović" i "Vladimir Rolović", i u vrtić "Fića" u beogradskoj opštini Vračar, gde je roditeljima javljeno da danas ne dovode decu u boravak.

U školama u koje su stigle dojave o podmetnutim bombama nastava će biti organizovana onlajn, potvrđeno je za RTS.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je saopštilo da su dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi, prema trenutnim informacijama iz Školske uprave Beograd, stigle na mail adrese 148 osnovnih i 66 srednjih škola u Beogradu. Napomenuto je da su, prema ranije utvrđenoj proceduri, objekti evakuisani, a da će učenici biti vraćeni na nastavu kada se utvrdi da je to bezbedno. Ekipe MUP-a su na terenu i vrše pregled objekata. O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole  obaveštavaju učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije.