Efikasnija komunalna milicija

|   Info
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je danas da će predlog zakona o komunalnoj miliciji, koji je usvojila Vlada Srbije i uputila u skupštinsku proceduru, omogućiti da milicija bude efikasnija u uvođenju komunalnog reda.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

Građani će efikasnije biti zaštićeni od bahatosti svake vrste nezavisno od toga da li se radi o bahatom parkiranju, glasnoj muzici, bacanju smeća van mesta koja su za to određena, nelegalnoj gradnji ili nepoštovanju drugih pravila komunalnog reda, ocenio je Vesić, prenosi Beoinfo.

Sada će svaka lokalna samouprava sama odlučivati koliko će komunalnih milicionara imati, zavisno od potrebe, što će omogućiti mnogim manjim mestima u Srbiji, koja imaju manje od 5.000 stanovnika, da konačno obrazuju komunalnu miliciju i brinu o komunalnom redu, rekao je Vesić.

Vesić je istakao i da će novi zakon omogućiti brži prijem u radni odnos u komunalnu miliciju pripadnike MUP, jer su oni osposobljeni za obavljanje poslova i primenu ovlašćenja komunalnog milicionara na terenu, sa obavezom polaganja teoretskog dela stručnog ispita.

Prema njegovim rečima, jedna od novina koju donosi zakon je da će pripadnicima komunalne milicije biti omogućen rad u civilu isključivo po pisanom nalogu načelnika komunalne milicije i samo za poslove iz nadležnosti komunalne milicije.

Vesić je istakao i da je jedna od novina to što se u komunalnoj miliciji uvodi unutrašnja kontrola, kao posebna organizaciona jedinica u sastavu komunalne milicije.