EVROPSKA NEDELJA SPORTA 2019

|   Info
Evropska nedelja sporta pod sloganom „Bi aktiv“, počeće 23. septembra danom „Sportski izazov“ , a trajaće do 30. septembra ove godine. Cilj ovog međunarodnog projekta je da se svi fizički aktiviraju i bave najrazličitijim sportovima.

Evropska nedelja sporta ističe i promoviše potencijale fizičke aktivnosti, ohrabrujući ljude da budu sportski aktivni duže vreme.

- To je korisno ne samo za zdravlje i dobrobit već i za naše društvo i ekonomiju u celini – istakao je Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. 

Širom Srbije biće organizovan niz sportskih događaja i takmičenja, na kojima će svi, bez obzira na uzrast, imati idealnu priliku da se oprobaju u nekom sportu, možda i otkriju sebe na neki novi način – istakao je Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta.

Ambasadori ovog pokreta u Srbiji su Zorana Arunović, vicešampionka sveta u streljaštvu, Jovan Simić, bivši fudbaler i osnivač humanitarne organizacije „Zajedno za život“ i Nataša Kovačević, bivša košarkašica i osnivač humanitarne fondacije koja nosi njeno ime. 

Evropska nedelja sporta koja se u Evropi održava 5ti a u Srbiji 2gi put, pokrenuta je uz pomoć Olimpijskog komiteta Srbije uz Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

 


Novinar: Ivana Damnjanović