Festival italijansko srpskog filma Gabrijele Karluči uspešno završen

|   Beograd
Iako su se Italijani još zadržali u Beogradu zbog obilaska studija, euforija još traje. Naša televizija propratila je ovaj svrsishodan festival i ekskluzivno uradila intervju sa Andreom Jervolino (Andrea Iervolino) koji je posetio naš grad i zemlju zahvaljujući Gabrijeli Karluči (Gabriella Carlucci) sa kojom je ekskluzivno najavio festival u jednom prestoničkom restoranu.

Glumica Nevena Šarčević, desna ruka Gabrijele Karluči dočekala nas je i predstavila festival u najboljem svetlu kao i sve projekcije koje će biti: Prvi kralj, reditelja Mattea Rovera (Matteo Rovero), Ljubav u doba Šreka, reditelja Alesandra Dervisa (Alessandro Derviso), Voda i šećer, reditelja Fariborz Kamkari, Bićemo mladi i lepi, rediteljke Letizie Lamrtire, Život bez opasnosti, reditelja Marca Ponti i Obećani mladenci reditelja Francesco Micchiche kao i cilj festivala koji akcenat stavlja na kolaboraciju između Srbije i Italije gde Gabrijela Karluči saziva svake godine okrugli sto na kom prisustvuju najveći producenti iz sveta i Srbije.

Takođe, Gabrijela Karluči, idejni tvorac takmičenja takozvanih vertikalnih filmova (kratkih filmova od pet do deset minuta, snimljenih mobilnim telefonom) pozvala je mlade talente iz Srbije da se prijave na novi konkurs~Verticalshort movies contest~. Pokrenut tokom četvrtog izdanja festivala italijanskošpanskog filma u Palmi de Majorki, gde je Gabrijela takođe umetnička direktorka , ovaj konkurs pruža pobednicima (po odluci žirija sačinjenog od reditelja, producenata, scenarista, glumaca i ličnosti iz javnog života) da učestvuju na seminaru filmske i televizijske kuće ~UMS Production~ iz Milana. Konkurs je otvoren do 31.decembra , može se naći i na sajtu Jugoslovenske kinoteke.
Roberto Stabile, rukovodilac međunarodne saradnje Nacionale asocijacije za kinematografiju i audiovizuelni sektor ANICA sa sedištem u Rimu, jedan od ovogodišnje smotre ostvarenja savremenih italijanskih reditelja, nekada je živeo u Beogradu pre tačno 40 godina u ulici kralja Aleksandra gde je obično jeo gibanicu, izuzetno emotivno vezan odlučio je da napravi saradnje u Beogradu na nagovor ambasadorke italijanskih filmova Gabrijele Karluči. 
Filmadžije iz Napulja, ekipa filma Ljubav u doba Šreka, doputovali su pre festivala i obilazili vrlo predano znamenitosti Beograda kao i lokacije za snimanje. Glumica Nevena Šarčević je ove godine unapređena za deo selekcije italijanskih filmova gde se odlučila za ostvarenja iz Napulja, grada u kom je bila na jednoj od stipendija. Da napomenemo Nevena je završila Akademiju lepih umetnosti, odsek gluma i Filološki fakultet u Beogradu, italijanski jezik i književnost. Zatim, film Marca Pontija Una vita spericolata koji radi moderne vrsne komedije satkane na minijaturnim životnim pričama. Prijatelj Andrea Iervolino, glumac Miloš Bikovič podržao je festival naznačivši veliki korak za kulturu i pohvalio što se festival ne zove samo i italijanski nego s dodatkom srpski.
Glumica Nevena Šarčević zbog poslovnog prijateljstva sa Gabrijelom Karluči izborila se i za crticu -serbo gde su omogućeni na festivalu i filmovi mladih autora Srbije potpomognuti od Ministarstva kulture da se prikažu na istom. 
Gabrijela Karluči, koja je pored 6 filmova dovela u Beograd i filmadžije zainteresovane za Srbiju radi na biletaralnim odnosima jer obožava Srbiju i narod. Veliki je fan Novaka Đokovića i obožava tenis. Gabrijela Karluči je bila gradonačelnica Margerita di Savoia koji je pobratimila sa Majamijem. Bavi se širenjem italijanske kulture kako po Evropi tako i šire. Festival je otvorila sa IL PRIMO RE, reditelja Mattea Rovera zajedno sa glumicom Taniom Garribom koja je glavni protagonista filma koja je takođe, već drugi put u Beogradu.