Foto konkurs "Održiva mobilnost za zdraviji život"

|   Info
Grad Beograd i Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), raspisali su nagradni foto konkurs za izbor najbolje fotografije na temu "Održiva mobilnost za zdraviji život", u okviru kampanje povodom Evropske nedelje mobilnosti, saopštio je danas SKGO.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet

Cilj javnog poziva je podizanje svesti građana grada Beograda o značaju i koristima korišćenja nemotorizovanih vidova prevoza u cilju unapređenja kvaliteta vazduha i životne sredine u gradu, a sve u skladu sa ciljevima Plana održive urbane mobilnosti za grad Beograd.

Učešće na konkursu je moguće postavljanjem fotografije na lični Instagram profil učesnika, uz obeležavanje "tagovanje" Instagram profila grada Beograda - @grad_beograd i obeležavanjem fotografije oznakom #mobilnostzazdravlje.
 
Fotografije moraju biti snimljene na teritoriji grada Beograda, a svojim sadržajem treba da budu usklađene sa temom Evropske nedelje mobilnosti "Održiva mobilnost za zdraviji život", na primer: vožnja bicikla, trotineta, rolera, pešačenje, odnosno svi vidovi nemotorizovanog prevoza.

Period za postavljanje fotografija na Instagram je od 3. do 12. septembra.

Prvu nagradu obezbeđuje Delegacija Evropske unije, a drugu i treću UNDP. Prva nagrada je vaučer za kupovinu električnog trotineta u vrednosti od 60.000 dinara, druga vaučer za kupovinu bicikla u vrednosti od 40.000 dinara, a treća vaučer za kupovinu rolera u vrednosti od 20.000 dinara.