GO Zvezdara: Podrška osobama sa invaliditetom

|   Info
Gradska opština Zvezdara se trudi tokom cele godine da pruži podršku osobama sa invaliditetom, kroz paket podrške koji obuhvata aktivnosti Kancelarije za podršku osobama sa invaliditetom, specijalni kombi prevoz, gestovnog tumača, kao i druge aktivnosti i radionice. Kreativne radionice koje se održavaju su odličan primer inkluzije, s obzirom na to da su namenjene svim građanima, ali sa prevashodnim ciljem psiho-socijalne podrške osobama sa invaliditetom, poručuju iz Odseka za socijalnu zaštitu Gradske opštine Zvezdara.

U Kancelariji za pomoć osobama sa invaliditetom GO Zvezdara održana je kreativna radionica, gde su volonteri ove opštine pokazivali šta se sve može napraviti od plastičnih kesa. Ovakve radionice namenjene su osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama, ali i drugim sugrađanima, kažu iz Odseka za socijalnu zaštitu opštine Zvezdara.

Cilj ove kreativne radionice je druženje i psihološka edukacija o značaju reciklaže i čuvanja naše životne sredine, poručuje Jelena Vulić, ispred Kancelarije za podršku osobama sa invaliditetom.

Radi se o građanima kojima je potrebna pomoć i podrška u kontinuitetu i mi smo za njih tu tokom cele godine za sva njihova pitanja, a naš cilj jeste njihovo uključivanje u sve druge aktivnosti koje su namenjene svim građanima, kaže Radmila Urošević iz Odseka za socijalnu zaštitu opštine Zvezdara.

Novinar: Danijela Perović