"Nedelja predškolskog sporta" u niškim vrtićima

|   Život
Na poziv Ministarstva omladine i sporta, JPU "Pčelica" je, u okviru nacionalne manifestacije "Nedelja predškolskog sporta" demonstrirala zdrav način života u vrtićima i fizičku aktivnost.
Foto: JPU "Pčelica" Niš


Direktorica Svetlana Mitić naglasila je koliki je značaj sporta u vaspitno obrazovnom radu sa decom predškolskog uzrasta i da se zbog toga u vrtićima svakodnevno poklanja pažnja fizičkom vaspitanju dece. Ona je dodala da su mališani shodno svojim interesovanjima mogli da odaberu sport  u kojem žele da učestvuju bilo da je to fudbal, košarka, atletika ili neki drugi sport, saopšteno je iz Javne predškolske ustanove "Pčelica" Niš.

Cilj svih sportskih aktivnosti bio je razvoj i  unapređenje predškolskog sporta i fizičkog vaspitanja, promocija zdravog načina života, pravilan razvoj dece, promocija fer pleja i tolerancije u sportu.

Sportska manifestacija “Nedelja predškolskog sporta” realizuje se širom Srbije, a cilj je zdravo odrastanje dece uz sport i druženje sa vršnjacima.

Pobednika i prvog mesta nije bilo, jer svi pobornici zdravog načina života su pobednici i sportski heroji, poručeno je iz JPU "Pčelica" Niš.

Foto: JPU "Pčelica" Niš