Institut za reumatologiju u Beogradu zbrinuto 86 kovid pacijenata

|   Info
Direktor Institut za reumatologiju u Beogradu Goran Radunović izjavio je danas da je u toj ustanovi, koja je od petka u kovid sistemu, zbrinuto 86 kovid pacijenata.
Foto: TV Prva

 

Izvor: FoNet, RTS

Direktor Institut za reumatologiju u Beogradu Goran Radunović je za RTS rekao da je u poslednja 24 časa kroz tu ustanovu prošlo 90 bolesnika, 80 je bilo primljeno za prvih šest sati rada.

Govoreći o stanju pacijenata, Radunović ističe da je klinička slika teža za nijansu nego prošli put, najmlađi pacijent ima 24 a najstariji 94 godine i u stabilnom su stanju.

Prema njegovim rečima, jedan deo reumatoloških pacijenata koji treba da budu zbrinuti sada su u toj ustanovi, a ostali treba da potraže pomoć na VMA na odeljenju reumatologije i u sekunadarnoj zdravstvenoj zaštiti širom Srbije.

"U slučaju hitnih stanja moći ćemo da zbrinemo nekoliko pacijenata na Institutu za reumatologiju", rekao je Radunović.

Ukazujući na stanje kada je bilo teže, Radunović kaže da sada postoji veći priliv pacijenata, ali da su sada bili spremniji, brže su se transformisali i imaju novih pet doktora koji su u međuvremenu zaposleni i koji pomažu.

"Ukoliko nam dođe pomoć sa strane, bićemo u mogućnosti da proširimo kapacitete za 10 do 20 odsto", rekao je Radunović  i istakao da imaju dovoljno lekova, opreme i konsultante iz Klinike za infektivne bolesti.