Izdavači veruju da će besplatni udžbenici za učenike u Beogradu biti isporučeni u roku

|   Info
Nema zvanične informacija o besplatim udžbenicima koje je gradonačelnik Aleksandrar Šapić obećao svim učenicama osnovnih i srednjih škola sa teritorije Beograda.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, Juronjuz Srbija

Izdavači koji su učestvovali u pregovorima sa gradom danas veruju da će udžbenici biti isporučni u roku, dok iz Ministarstva prosvete poručuju da je sve spremno za 1. septembar.

Osnivač Fondacije "Alek Kavčić" izjavio je Juronjuzu Srbija da je deo pregovora i dalje u toku, ali da će Beograd to da "izgura na vreme", jer imaju još tri nedelje da udžbenici budu dostavljeni školama.

Kavčić je izrazio uverenje da će udžbenici u beogradske škole biti dostavljeni do 25. avgusta.

Roditelji učenika iz Osnovne škole "Danilo Kiš" kažu da im je saopšteno da će od 1. septembra svi đaci dobiti besplatne udžbenike.

Predsednik Saveta roditelja Osnovne škole "Danilo Kiš" Ana Petrović rekla je da još nemaju informacije kako će dodela besplatnih udžbenika biti sprovedena i kakva će biti procedura.

Ana Petrović je izjavila da niko nije dao zvaničnu informaciju da li će roditeljima na račune biti uplaćivan novac za udžbenike, da li će ih kupovati vaučerima ili će knjige biti dostavljene školama.

Za đake prvog i drugog razreda Beograd je i do sada obezbeđivao besplatne komplete knjiga.

Ministarstvo prosvete u odgovoru Juronjuzu Srbija tvrdi da će sve biti spremno do 1. septembra.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar