Izložba ''Najlepša fotografija Zemuna 2023''

|   Život
Otvaranje izložbe je zakazano za ponedeljak, 6. novembar 2023. god. u 18:00 u Galeriji Kancelarije za mlade Gradske opštine Zemun, ul. Kosovska broj 9.
Foto: Gradska opština Zemun/Zoran Grencel

 

Javni poziv ''Najlepša fotografija Zemuna'' realizuje se petu godinu za redom. Cilj konkursa je da se na kreativan način predstavi i popularizuje kulturno i turističko bogatstvo Zemuna, i to najlepšom autorskom fotografijom.

Teme ovogodišnjeg konkursa su bile kulturno-istorijski i verski spomenici, Gradski park, bogato industrijsko nasleđe, običaji i ljudi, ulice Zemuna, kulturni i sportski događaji, manifestacije, pejzaži i sve ono što predstavlja lepotu i specifičnost Zemuna.

Od 63 prijave i više od 180 pristiglih fotografija na Javni poziv za izbor najlepše fotografije Zemuna u 2023. godini, Komisija za izbor ”Najlepše fotografije Zemuna” izabrala je pobednike - prva tri najbolja rada i 20 najreprezentativnijih za izložbu, koja će biti otvorena povodom Praznika opštine Zemun, u ponedeljak, 6. novembra.

I ovogodišnju prvu nagradu je, po mišljenju Komisije, zaslužio Zoran Grencel, prošlogodišnji pobednik, drugu Tijana Lubura a treću Vladeta Marinković.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar