Jedanaest filmova na jubilarnom Beldocsu

|   Život
Jubilarni 15. Beldocs festival ove godine u okviru programske celine "Vatromet" donosi jedanaest filmova inovativne forme i intrigantnog sadržaja, saopštili su danas organizatori, uz ocenu da se radi o filmovima autentičnih autora koji na samu stvarnost stavljaju svoj nepogrešiv pečat.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet

Selektor festivala Igor Stanojević izjavio je tim povodom da i ove godine selekciju "Vatromet" čine vizuelno moćni, upečatljivi filmovi koje odlikuje smelost i sveža perspektiva, kao i da su svih 11 filmova domaće premijere.

"Radi se o raznovrsnim naslovima iskusnih autora poput Andree Arnold (Krava), kao i debitanata poput Džesike Bešir (Faja Daji) ili Aristotelisa Maragkosa (Zapisničari večnosti). U ovoj selekciji nalazi se i jedan domaći film - "Prilagođeni" Dejana Petrovića. Jedino zajedničko snažno unikatnim filmovima iz ove programske celine jeste njihova izuzetnost", poručio je Stanojević.

U programskoj celini "Vatromet" gledaoci mogu da vide i špijunski animirano-dokumentarni film "1970" Tomaša Volskog, nemački dokumentarac "Lučadorke" autora Patrika Jasima i Paole Kalvo, "Žmurke" rediteljke Viktorije Fiore, nastao kao koprodukcija Italije i Velike Britanije, "Sreća nije odredište" autora Ivet Lukasa i Patrika Bresnana, kratkometražni islandsko-danski film "Gnezdo" Hlinura Palmasona, francuski dokumentarac "Rovovi veterana ratnog novinarstva" Lupa Buroa i "Before/After" holandskog autora Vilema Baptista.