Još četiri lokacije za vakcinaciju i četiri mobilna punkta za testiranje

|   Info
Gradski štab za vanredne situacije Beograda usvojio je naredbu o otvaranju još četiri lokacije za vakcinaciju i četiri mobilna punkta za testiranje građana na prisustvo korona virusa, saopštio je Beoinfo.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

Gradonačelnik Zoran Radojičić rekao je da su nove lokacije za vakcinaciju Beo šoping centar u Ulici Vojislava Ilića 141, IКEA u Ulici Astrid Lindgren 11, Tržni centar "Rajićeva" u Кnez Mihailovoj 54, kao i Tržni centar "Stadion" u Zaplanjskoj 32.

"Pored ova četiri nova vakcinalna punkta, odlučili smo i da ćemo postaviti četiri mobilna punkta kontejnerskog tipa, na otvorenom, za potrebe testiranja stanovništva na virus korona", dodao je Radojičić.

Ovi punktovi će biti stavljeni na raspolaganje referentnim državnim zdravstvenim ustanovama i zavodima, odnosno Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", Zavodu za biocide i medicinsku ekologiju i Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd.

"Jasno je da se situacija s pandemijom virusa korona vrlo brzo menja i mi je naravno redovno pratimo. Na nama je velika odgovornost da se postaramo da u najvećoj mogućoj meri zaštitimo zdravlje naših ljudi, što ovim novim merama i činimo", ocenio je Radojičić.