JUBILARNI 15. KIDS FEST od 14. do 20. oktobra u bioskopima širom zemlje

|   Info
15. Dečiji filmski festival KIDS FEST ove godine se održava od 14. do 20. oktobra u više od trideset gradova širom Srbije, pod sloganom “Mali korak za tebe, veliki za detinjstvo”.

U Kombank Dvorani I bioskopima širom Beograda I Srbije, tokom festivala biće prikazano 19 svetskih kinematografija, animiranih, igranih i sinhronizovanih. Ideja “Kids Festa” je da kvalitetno obeleži nečije detinjstvo I više socijalizuje mališane u eri tehnologije – istakao je Igor Stanković, direktor I osnivač ovog festivala.

Pre 14 godina, prva izdanja Kids Festa dovodila su u bioskop decu koja su po prvi put ikada kročila u bioskop. To je za njih bio neponovljiv osećaj, a I dan-danas je! Tako I ja pamtim svoje detinjstvo – istakao je Ivan Jevtović, glumac I ambasador ovogodišnjeg festivala za decu.

On je još dodao da je danas od izuzetne važnosti da se deca druže I idu zajedno u bioscope, budu što manje u virtuelnom svetu I da se posvete, pored učenja, kvalitetnim sadržajima u slobodno vreme. Ovogodišnji Kids Fest inspirisan je 50ogodišnjicom sletanja na Mesec.