Kako deci približiti folklor i narodne igre?

|   Info
U eri mobiilnih telefona kada nam se čini da je inernet preokupirao svu dečiju pažnju postoje i oni koji će nas razuveriti i pokazati da se umesto pametih telefona  zabava može naći i u narodnoj nošnji. Reč je o najmlađim članovima kulturno- umetničkih društvava. Oni vredno rade, uče koreografije i učestvuju na koncertima.

Ovi mališani odlučili su da svoje detinjstvo učine kreativnim i razigranim. Umesto igranja igrica na mobilnim telefonima i tabletima, oni su odabrali da svoje slobodno vreme provede u salama, igrajući i uvežbavajući narodne igre iz Srbije.  Svi oni su članovi su Kulturno - umetnickog drustva „Opanak“ iz Zemuna.

Roditelji ističu da im obaveze oko probe i koncerata čine zadovoljstvo, jer je potrebno da se deca od malena druže, ali i upoznaju kulturu svog naroda.

U KUD-u „Opanak“ kažu da je potrebno da dete samo pokaze interesovanje za igranjem folklora, a ne da to bude zelja roditelja.

Da se trud, rad i upornost isplate pokazali su malisani na godisnjem koncertu u pozoristu Pinokio kada su pred prepunom salom izvodili igre iz Srbije.