Кancelarija za KiM pozvala građane da se prijave za vakcinaciju

|   Info
Кancelarija za KiM pozvala je danas građane sa teritorije Kosova da se prijave za vakcinaciju protiv virusa Кovid 19 i naglasila da treba da se prijave za prijem vakcine u svojim domovima zdravlja i medicinskim ustanovama, a da se imunizacija obavlja na tri izdvojena punkta - u Raškoj, Кuršumliji i Bujanovcu.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

U saopštenju se navodi da Kancelarija organizuje besplatan autobuski prevoz na vakcinaciju i revakcinaciju građana, kao i povratak, uz pratnju zdravstvenih radnika.

Na imunizaciju je moguće doći i sopstvenim prevozom, ali je i u tom slučaju neophodna prethodna prijava u nadležnom domu zdravlja, kao i dolazak u tačno naznačenom terminu.

"Vlada Srbije obezbedila je dovoljne količine vakcina za sve zainteresovane građane sa teritorije Кosova i Metohije", istaknuto je u saopštenju.

Do sada je vakcinisano više od 10.000 ljudi s Кosova, dok je drugu dozu vakcine primilo oko 7.500 građana, rečeno je u Kancelariji za KiM.

"Vakcinacija je jedini način da stvorimo kolektivni imunitet i zajedničkim snagama pobedimo virus Кovid 19, kako bismo se što pre vratili normalnom životu", poručili su iz Kancelarije.