Karantin u Prihvatilištu za decu i Prihvatilištu za odrasla i stara lica

|   Info
Ustanove Prihvatilište za decu Beograda i Prihvatilište za odrasla i stara lica od 16. novembra nalaze se u sedmodnevnom karantinu, shodno preporukama Gradskog štaba za vanredne situacije.
Foto: TV Prva

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

To je za Beoinfo potvrdila gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je precizirala da se u Prihvatilištu za decu Beograda nalazi 26 dece i 13 zaposlenih, a u Prihvatilištu za odrasla i stara lica 61 korisnik i 20 zaposlenih.

Zaposleni u ovim ustanovama su se dobrovoljno odlučili na sedmodnevnu izolaciju, tokom koje ne odlaze kući, već su sve vreme sa korisnicima i na taj način sprečavaju širenje virusa u ustanovama socijalne zaštite.

Prihvatilištu za odrasla i stara lica ovo je sedmi put da ulaze u režim rada preventivne izolacije, dok je Prihvatilištu za decu šesti, rekla je Stanisavljević.

Ona je dodala da su u ustanovama socijalne zašitite smešteni korisnici kojima je potrebna dodatna pažnja i pomoć jer su i zdravstveno ugroženi.

Prihvatilište za odrasla i stara lica je deo poslovnih prostorija u prizemlju objekta opredelilo za potrebe izolacionog bloka za korisnike, čime je omogućen prijem novih korisnika. Ova odvojena celina poseduje kupatilo sa tušem i dva sanitarna čvora. U proteklih deset dana je bilo pet prijema.  

Od početka pandemije nijedan korisnik u obe ustanove nije bio zaražen virusom.

U 2020. godini u prihvatilištu za decu Beograda realizovano je 97 zahteva za prijem, precizirala je Nataša Stanisavljević.