Kineski festival svetla od 21. januara do 5. februara

|   Život
Kineski festival svetla biće održan na Sava Promenadi ispred Galerije u Beogradu i u Limanskom parku u Novom Sadu od 21. januara do 5. februara, kojima se već petu godinu zaredom obeležava proslava kineske Nove godine u Srbiji, saopštili su danas organizatori.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet

Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona – Zigong Haitjen iz Kine.

I ove godine na festivalu će zasijati različite instalacije koje predstavljaju duh tradicije i simbolike drevne Kine kao što su životinjsko carstvo, zmajevi, magični jeleni, čudnovate ribe, afričke živitinje...

Osnivač festivala, muzičar Slobodan Trkulja, rekao je da je ponosan i srećan što je taj festival postao tradicionalni i što već petu godinu zaredom organizatori uspevaju da na taj način prikažu lepotu kineske tradicije i unesu malo svetlosti i radosti u svakodnevnicu.

"Svake godine je zabeležena velika posećenost, te verujem da će tako biti i ovoga puta. Prošetajte sa najmilijima do Sava Promenade ispred Galerije, razgledajte, uživajte i slobodno se fotografišite", kazao je Trkulja.

Ulaz za sve posetioce u oba grada je besplatan.