Koliko smo (ne)odgovorni prema svojim ljubimcima?

|   Info
Leto je na izmaku, mnogi od nas su na godišnje odmore svoje kućne ljubimce vodili sa sobom jer nisu imali kod koga da ih ostave na čuvanju. Mnogi nisu bili odgovorni prema svojim ljubimcima, pa je ove godine bio češći slučaj izgubljenih životinja na letovanju.

Ovog leta, mnogi vlasnici kućnih ljubimaca nisu uspeli da vode računa o njima na ispravan način - pa je bio čest slučaj da životinje na letovanju pobegnu, iskoče iz auta ili budu zanemarene i zapostavljene u potpunosti – tvrdi Goran Šarenac, iz Kinološkog društva Novi Beograd.

Mnogi su svoje ljubimce ostavljali same u kolima na ekstremno visokim temperaturama, pa je bilo i čestih fatalnih ishoda.

Ljubimci su nemirni, nemaju moć razuma kao ljudi i postupaju više nagonom, pa može vrlo lako da se desi da ih negde zauvek izgubimo na putovanju. Zato, posebnu pažnju im posvetite gde god da ih vodite sa sobom i to neka vam bude imperativ ubuduće – istakao je Šarenac. U akciji – Ne ostavljajte životinje same u automobilu – učestvovale su i poznate ličnosti, ovoga puta je to bila pevačica Ivana Jordan koja je pomogla promovisanju ove akcije i dala svoj doprinos.

 

Novinar: Ivana Damnjanović