Konferencija Srspkog keramičkog društva u SANU

|   Info
U Srpskoj akademiji nauka i umetnosti počela je trodnevna konferencija Srpskog keramičkog društva. Do srede će domaći i strani učesnici razmatrati probleme klasične nauke o sintereovanju, kao i o modernim trendovima u oblasti novih keramičkih, kompotiznih i hibridnih nanomaterijala.

Osma po redu konfrencija Srpskog keramičkog društva biće održana do 25. septembra u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti i govoriće se o keramičkim materijalima i tehnologijama. Okuplja preko 100 učesnika iz oko 20 zemalja. Predsednik Srpskog keramičkog društva prof dr Vojislav Mitić zadovoljan je  odzivom učesnika, što pokazuje da je Srbija prepoznata zemlja i prepoznat naučni centar.

Gost konferencije je i jedan od najpriznatijih evropskih  naučnika iz oblasti fizike čvrstog stanja. Pored njega tu si i brojni naučnici iz drugih zemalja koji će narednih dana razmenjivati mišljenja i iskustva o ovim temama.

Otvaranju konferencije prustvovali si visoki predstavnici SANU, Ministarstva prosvete, nauke i tehnloskog razvoja i drugi organi Republike Srbije.