Konkretizacija Sporazuma Beograda i Sankt Peterburga

|   Info
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ugostio je danas gubernatora Sankt Peterburga Aleksandra Beglova i ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Bocan Harčenka i najavio konkretizaciju potpisanog Sporazuma o saradnji Beograda i Sankt Peterburga.
Foto: FoNet/Beoinfo

 

Izvor: FoNet

Radojičić je nakon sastanka izrazio veliku zahvalnost ruskoj delegaciji na poseti, precizirajući teme veoma konstruktivnih razgovora i aktivnosti tokom protekla dva dana.

Događaji su bili veoma raznovrsni,  izuzetno značajni za dva naroda i dva grada, a održano je mnogo radnih sastanaka sa konkretnim dogovorima, koje ćemo zajedno sprovoditi u delo, rekao je Radojičić, prenosi Beoinfo.

On je u ime svih Beograđana još jednom zahvalio Beglovu za sve što čini u interesu Beograda, Sankt Peterburga i njihovog zajedničkog prijateljstva.

Foto: FoNet/Beoinfo

U septembru smo u Sankt Peterburgu potpisali i Sporazum o saradnji dva grada,  tako da sada krećemo u konkretnu realizaciju njegovih različitih segmenata, što je i najvažnija tema naših susreta, kazao je Radojičić.

On je naveo da su neke od oblasti potpisanog Sporazuma razmena najboljih đaka osnovnih i srednjih škola, razmena u oblasti kulture, na prvom mestu pozorišnih trupa i predstava, kao i muzejskih postavki, kao i saradnja u oblasti turizma i poljoprivrede.

Naravno, kada razgovaraju gradonačelnici velikih gradova sa svojim timovima komunalne teme su uvek aktuelne i jedna od njih je bila tretman otpadnih voda u Sankt Peterburgu, jer znamo da je tamo postignut visok uspeh u toj oblasti, odnosno da se više od 90 odsto otpadnih voda u tom gradu uspešno prerađuje, rekao je Radojičić.

Istakao je da je nezaobilazna tema i privredna saradnja i dogovoreno je da prvo razgovaraju članovi dva tima, pa da onda da se razradi relizacija privrednih projekata.

Suština svakog održanog sastanka, poručio je gradonačelnik Beograda, je da se u budućnosti približe građani dva grada, ali i porodični biznisi i saradnja malih i srednjih preduzeća.

Beglov je zahvalio Radojičiću i Beograđanima na dobrodošlici i istakao da su tokom posete napravljeni konkretni koraci u saradnji.

On je najavio konkretizaciju buduće saradnje i dodao da je reč o praktičnim koracima koji nisu, kako je rekao, samo reči na papiru.

Siguran sam da će naši timovi uskoro postići konkretne rezultate i da će se saradnja Beograda i Sankt Peterburga nastaviti i da će biti uspešna. Predsednici Rusije i Srbije su prijatelji, naši patrijarsi imaju bratske odnose, a još jedna tačka je dobra saradnja gradonačelnika Beograda i Sankt Peterburga, kazao je Beglov.