Konkurs za dodelu stipendija Grada Beograda najboljim učenicima i studentima

|   Info
Konkurs za dodelu stipendija Grada Beograda najboljim učenicima i studentima raspisan je danas, a rok za dostavljanje prijava je narednih 15 dana, rekao je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

Stipendije za učenike i studente sa invaliditetom su dodeljene krajem prošle godine u iznosu od 4,6 miliona dinara, a ovo je drugi deo konkursa kojim ćemo dodeliti još 146 stipendija u vrednosti od 16,8 miliona dinara, rekao je Gak.

On je objasnio da je ove godine kao novina uveden i kriterijum socijalno-ekonomskog statusa porodice učenika i studenata, s obzirom na to zbog virusa korona nisu održavana školska takmičenja koja su se svih prethodnih godina bodovala na konkursu, prenosi Beoinfo.

Po završetku konkursa dodeliće se 35 stipendija učenicima srednjih škola, 30 stipendija učenicima gimnazija i srednjih stručnih škola, pet stipendija učenicima umetničkih škola, i 111 stipendija studentima visokoškolskih ustanova.

Učenici srednjih škola dobijaju 10.000 dinara mesečno, dok stipendija za studente iznosi 12.000 dinara i isplaćuje se u deset jednakih mesečnih rata.