Košarkašice igraju u Istanbulu, košarkaši u Tbilisiju

|   Sport
Posle četiri meča u prvom takozvanom prozoru kvalifikacija tim selektora Igora Kokoškova ima skor od dve pobede i dva poraza. Do sada smo dva puta u gostima pobedili Finsku i po jednom Gruziju i Švajcarsku. Reprezentacija koju selektuje Marina Maljković do sada ima maksimalni učinak od četiri pobede. Za siguran plasman neophodna je još samo jedna pobeda.
Foto: Košarkaški savez Srbije

 

Objavljene su države domaćini u poslednjem ciklusu kvalifikacija za Eurobasket u muškoj i ženskoj konkurenciji. Srpske košarkaškice idu u Tursku, dok će najbolji košarkaški naše zemlje u Gruziju.

 

 

Muška reprezentacija Srbije u prestonici Gruzije Tbilisiju igra sa ekipom domaćina i selekcijom Švajcarske. Posle četiri meča u prvom takozvanom prozoru kvalifikacija tim selektora Igora Kokoškova ima skor od dve pobede i dva poraza. Do sada smo dva puta u gostima pobedili Finsku i po jednom Gruziju i Švajcarsku. Za plasman Srbije na Evropsko prvenstvo potrebna je jedna pobeda. Utakmice u Tbilisiju igraju se od 15. do 23. februara.

 

 

Košarkašice Srbije u Istanbulu igraju sa Albanijom i Litvanijom. Reprezentacija koju selektuje Marina Maljković do sada ima maksimalni učinak od četiri pobede. Za siguran plasman neophodna je još samo jedna pobeda. Mečevi se igraju od 31. januara do 7. februara.
Kao i u prethodnoj fazi kvalifikacija timovi će na mečeve otputovati ranije kako bi neko vreme proveli u preventivnoj izolaciji zbog pandemije virusa korona.

Foto: www.fiba.basketball
Foto: Fonet
Foto: Fonet