Koškanje dela opozicionih poslanika sa poslanicima SNS - sednica nakratko prekinuta

|   Info
Polemika predsednika Srbije i opozicije u parlamentu, koja je bila vrlo žučna, završena je koškanjem dela opozicionih poslanika sa poslanicima Srpske napredne stranke, pa je sednica nakratko prekinuta, a predsednik parlamenta Vladimir Orlić ih je optužio da su hteli da "linčuju" šefa države.
Foto: FoNet/AP

 

Izvor: FoNet

Posle govora lidera Dveri Boška Obradovića, koji je pozvao Vučića da se jasno izjasni da li je za potpisivanje ulitimatuma o Kosovu ili ne, i da li priznaje "lažnu državu Kosovo", obraćanje predsednika Srbije poslanici opozicije su propratili uzvicima i skandiranjem "Ne damo Kosovo", "Izdaja, izdaja" i "Kosovo je srce Srbije".

Vučić je optužio opoziciju da su izdali Kosovo i da vlast brani Kosovo od takvih kao što su oni.

Pošto ste već predali Kosovo, da vam objasnim kako ćemo da se izlečimo od bolesti koju ste naneli Srbiji. Više puta ste počinili najtežu izdaju. Izdali ste Srbiju bezbroj puta i to Srbija više nikad neće da dopusti. Vi pričate o izdaji, sram vas bilo, odgovarao je Vučić u žustrom tonu.

On je opoziciji zamerio da je njima "Poslovnik Skupštine važniji od Kosova".

Razlika između njih i nas je to što je nama Srbija svetinja, a njima Poslovnik, rekao je Vučić, nakon što su se strasti smirile, a poslanici Srpske naprerdne stranke skandirali su mu "Aco, Srbine".

 

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.