Krizni štab Beograda danas donosi odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata

|   Info
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić poručio je, povodom novih epidemioloških mera koje je uvela Vlada Srbije, da će se gradski krizni štab danas doneti odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, koja će stupiti na snagu u utorak, 17. novembra.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet, TV Hepi

"Posebnu pažnju posvetićemo javnom prevozu i nošenju maski jer tu je nemoguće ostvariti distancu, a udruženja taksista dobiće naredbu da ne primaju klijente bez maske kao i da mogu da ih voze samo na zadnjem sedištu",  rekao je Vesić u jutarnjem programu TV Hepi.

On je podsetio da je Sekretarijat za kulturu  još juče dao nalog pozorištima da predstave budu zakazane ranije kako bi bile završene do 21 sat.

"Prilagodićemo se svakoj meri", rekao je Vesić, navodeći da novu uredbu Vlade razume kao "nužnu i iznuđenu meru".

"Zadovoljni smo što je Vlada Srbije našla meru između potrebe da se zaštiti zdravlje stanovništva i da ekonomija radi jer bi zatvaranje ugostiteljskih objekata od 18 sati kako je predlagano potpuno zatvorilo ovu granu privrede u kojoj samo u Beogradu radi oko 40.000 ljudi. Nadamo se da će nove mere trajati samo do 1. decembra, kako je i najavljeno", rekao je Vesić.