Ministarstva prosvete: Ulaganje u ustanove učeničkog i studentskog standarda je jedan od prioriteta

|   Info
Na štandu Ministarstva prosvete u okviru Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava, danas su predstavljeni učenički i studentski standard i investicioni projekti Ministarstva, kao i škole sa domovima učenika i studentski centri.
Foto: Ministarstvo prosvete


Ulaganje u ustanove učeničkog i studentskog standarda je jedan od prioriteta Ministarstva prosvete, poručeno je sa Sajma obrazovanja.

Na štandu Ministarstva predstavljen je Program “Obrazovanje za socijalnu inkluziju” kroz koji je do sada izgrađeno, rekonstruisano, dograđeno i opremljeno ukupno 13 domova za smeštaj učenika i studenata, čime je obezbeđeno 2.620 novih mesta,

U sedam učeničkih domova u Svilajncu, Trsteniku, Kragujevacu, Čačku, Šapcu, Leskovcu i Beogradu smeštajni kapacitet povećan je 1.523 mesta, dok u šest studentskih domova u Kragujevcu, Subotici, Čačku, Užicu, Paliću i Beogradu smeštajni kapacitet za studente je povećan za 1.097 mesta.

Na štandu Ministartva predstavljena je i velika investicija uređenja i povećanja smeštajnih kapaciteata u kompleksu “Studentski grad” u Novom Beogradu. Taj kompleks, nakon uređenja imaće 1.000 novih mesta za smeštaj studenata, najavljuju iz Ministarstva prosvete.

Kako je navedeno, Ministarstvo prosvete nastaviće da ulaže u velike projekte obnove i izgradnje domova za studente u nameri da uslovi za boravak u njima budu što bolji, ali i da subvencioniše cene smeštaja i ishrane u ustanovama učeničkog i studentskog standarda.

Svoj rad i proizvode na Sajmu obrazovanja predstavile su Srednja poljoprivredna škola sa domom učenika iz Šapca, Poljoprivredna škola sa domom učenika ''Ljubo Mićić''iz Požege, Poljoprivredno - veterinarska škola sa domom učenika Svilajnca, Poljoprivredna škola sa domom učenika iz Valjeva i Poljoprivredno - veterinarska škola sa domom učenika Rekovac.
Predstavnici Studentskog centra “Beograd”, danas su, pored predstavljanja osnovne deletnosti, za posetioce Sajma, pripremili i poslužili hranu koja se priprema u restoranima studentskog centra.