Mihajlović i Čen Bo o rekonstrukciji i modernizaciji brze pruge

|   Info
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom Kine Čen Bo i delegacijom kineske kompanije "Čajna rejlvej internešenel kompani" kako bi se ubrzali radovi rekonstrukcije i modernizacije brze pruge od Beograda do Budimpešte.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Projekat je od izuzetnog značaja i za Srbiju i za Kinu, o čemu svedoči i podrška koju u realizaciji pružaju dva predsednika, Aleksandar Vučić i Si Đinping, rekla je Mihajlović i dodala da je to projekat kojim se Srbija uključila u globalnu inicijativu "Pojas i put".

Mihajlović je naglasila da od izvođača očekuje dodatno ubrzanje radova, kao i bolju koordinaciju na samom projektu kako bi on bio završen u obostranom interesu, saopštilo je Ministarstvo.

Čen je ocenila da je to najvažniji projekat između dve države i da će i ambasada u ime svoje zemlje uložiti maksimalan napor da se on uspešno realizuje.

Tu smo da pojačamo koordinaciju i komunikaciju, hvala Mihajlović na posvećenosti ovom projektu, sigurna sam da je uspeh neupitan, rekla je Čen.

Generalni direktor kompanije CRIC Hu Sjaojung zamolio je Ministarstvo za dalju podršku u realizaciji projekta, ističući da će u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti saradnji na projektno-tehničkoj dokumentaciji i izboru adekvatnih podizvođača.

Konzorcijum kineskih kompanija CCCC i CRIC izvodi radove na deonici Beograd centar – Stara Pazova, u dužini od 34,5 kilometara, a vrednost radova je 350,1 milion dolara.

Foto: FoNet