Momirović: Osnovni cilj akcije "Bolja cena – cena za narod“ zaštita standarda građana

|   Info
Akcija "Bolja cena – cena za narod“ biće od srede, 20. septembra proširena za još 16 novih kategorija proizvoda, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Na spisku su brašno TIP 500 i TIP 400, suncokretovo ulje, kiselo mleko, margarin, sirni namaz, crni luk, pasulj, kupus, pašteta, viršle, smrznuti grašak, džem, keks, pasta za zube i sapun.

Akcija će trajati do 31. decembra, a proizvodi koji su deo akcije u prodavnicama će biti jasno označeni znakom "Bolja cena“.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović rekao je da je zadovoljan odzivom trgovaca i proizvođača, vidljivošću akcije i njenim efektima.

Ističući da je "Bolja cena" zajednička akcija i inicijativa države i maloprodavaca, njen osnovni cilj je, kako ističe Momirović, zaštitia standarda građana i pomoć "da za svoj teško stečen novac mogu da kupe što više proizvoda".

On je rekao da građani ne treba da brinu jer proizvoda iz akcije "Bolja cena" ima dovoljno i biće dostupni na rafovima svih maloprodajnih objekata u zemlji, a potencijalna preprodaja proizvoda će se oštro sakcionisati.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da Vlada Srbije konstantno radi na poboljšanju životnog standarda građana i da brojnim merama nastoji da poboljša njihov kvalitet života.

"Plate za zaposlene u prosveti, za medicinske sestre i tehničare u zdravstvu i za negovateljice u ustanovama socijalne zaštite su od 1. septembra povećane za 5,5 odsto, a penzije će od 1. oktobra biti povećane za 5,5 odsto. Potom nas očekuju povećanja od 1. januara 2024. godine, kako zarada u javnom sektoru, tako i penzija i minimalne zarade", rekao je Mali.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar