MUP: Bezbednost dece i učenika u samom vrhu prioriteta

|   Info
Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Željko Brkić poručio je da je bezbednost dece i učenika u samom vrhu prioriteta MUP, pa je tokom leta obuku prošlo 6.000 policijskih službenika, od kojih su 200 oficiri policije.
Foto: FoNet/MUP

 

Izvor: FoNet

Unapredili smo njihove kompetencije za postupanje prema maloletnim licima, prema deci, da prepoznaju izazove, pretnje i bezbednosne rizike po decu, naročito u blizini škola i u samim školama, i da na adekvatan način reaguju, rekao je Brkić, saopštio je MUP.

U saopštenju se navodi da je MUP na Adi Ciganliji, u okviru projekta "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo", organizovao druženje sa mališanima svih uzrasta koji su se, uz igru i razgovor sa policijskim službenicima, upoznali sa policijskom profesijom, ali i sa osnovama bezbednosti.

Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić najavio je da će tokom školske godine oko 560 osnovaca imati različite edukativne radionice koje će zajedno sprovoditi predstavnici MUP i saradnici, kao i školski timovi za zaštitu učenika od diskriminacije i nasilja.  

Tokom druženja na Adi sa pripadnicima kriminalističke i policije opšte nadležnosti, Specijalne antiterorističke jedinice, saobraćajcima i vatrogascima, kao i pripadnicima Žandarmerije deca su učila kako da prepoznaju nasilje, kome da se obrate i zaštite.

Pripadnici saobraćajne policije pokazali su đacima kako da budu bezbedni u saobraćaju, dok su ih vatrogasci upoznali sa svojim radom i naučili veštinama bezbednog ponašanja u vanrednim situacijama, a imali su i priliku da se penju na veštačku stenu i uživaju u vatrogasnoj peni, kao i da učestvuju u takmičenjima i osvoje simbolične nagrade.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar