Na čišćenju snega angažovano 364 radnika JKP „Zelenilo-Beograd“

|   Info
Javno komunalno preduzeće „Zelenilo-Beograd“ saopštilo je da je danas na čišćenju snega angažovano 364 radnika ovog preduzeća.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

U saopštenju se navodi da radnici posipaju so, kao i da se sneg čisti ručno i uz pomoć mehanizacije.

Кao i prethodnih godina, JКP „Zelenilo-Beograd“  obavilo je sve neophodne pripreme i spremno je dočekalo prve snežne padavine u Beogradu.

„Zelenilo-Beograd“  je tokom zimske sezone 2020/2021. godine  u obavezi da uklanja sneg sa staza, platoa, dečjih igrališta, stepeništa, trotoara u i oko parkova i skverova koji su obuhvaćeni Programom redovnog održavanja na svih 10 centralnih gradskih opština - ukupno 547.589 kvadratnih metara.

„Zelenilo“  će na osnovu Odluke Grada, uklanjati sneg i sa 133 stajališta javnog prevoza na tačno utvrđenim lokacijama (4.827 m2)  kao i ispred pojedinih, unapred utvrđenih objekte Vlade Srbije i objekata Narodne Skupštine, što ukupno iznosi površinu od 22.809 kvadratnih metara.

Po nalogu Gradskog štaba uklanja se sneg i sa tačno definisanih površina koje su van Programa redovnog održavanja (204.590 m2).

Za obavljanje ovih poslova spremna je neophodna mehanizacija, i to  četiri specijalna vozila Wille, šest specijalnih vozila Multicar, dva traktora IMT 539, dva Fap, 15 traktora Кubota, dva specijalna vozila Rondo, 23 traktora sa daskom i posipačima soli, osam traktora sa daskom i 22 motokultivatora, sedam  traktora Solis, 16 putara, tri HTP i dva КAT za utovar soli.

Čišćenje snega podrazumeva i posipanje soli i emulzija, stresanje snega sa četinara, klupa i žive ograde.

Obezbeđeno je 600 tona industrijske soli i 25.000 litara kalcijum-hlorid emulzije, kao i 6.000 kg kalcijum-hlorid granulata za nastupajuću sezonu.