Na sednici skupštine grada Beograda usvojena planska dokumenta

|   Info
Glavni gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je danas na sednici skupštine grada Beograda da je posebno važna tačka izgradnja trafo stanice u Surčinu, jer se time rešava pitanje snabdevanja strujom velikog dela te opštine.
Beograd. Foto: FoNet/Božana Pavlica

 

Izvor: FoNet

Stojčić je rekao da će ovim planom biti rešeno i pitanje zemljišta koje je namenjeno za igradnju stanova u okviru Regionalnog programa za smeštaj izbeglih i raseljenih lica iz ratova devedesetih.

Odbornici su usvojili plan detaljne regulacije područja Južni bulevar, između ulica Maksima Gorkog, Šumatovačke, Đerdapske i Gospodara Vučića kako bi se sagledali planovi za izgradnju novih stambenih i poslovnih površina.

Usvojili su i plan detaljne regulacije izgradnje TC 110/35 Surčin, povezivanje i rekonstrukciju postojećih nadzemnih vodova opština Surčin i Novi Beograd.

Odbornici su bez rasprave usvojili i plan detaljne regulacije područja  između Nove kumodraške ulice, Darvinove i Brače Jerković, odnosno između ulica Braće Jerković, Kružni put, Darvinove i Bulevara Peke Dapčevića.