Nabavka vozila za potrebe gradskih službi

|   Info
Grad Beograd ugovorio je centralizovanu javnu nabavku jednog broja vozila koja će se unajmiti kroz operativni lizing, a najveći deo njih biće namenjen za potrebe službenika na terenu koji su direktno u službi građana, saopštila je danas gradska uprava.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Reč je o ukupno 299 vozila, od kojih je 291 putničko, a osam su kombi vozila, a dobiće ih centri za socijalni rad, gradske inspekcije i javna komunalna preduzeća.

Ta vozila će, kako se navodi u saopštenju, biti korišćena i za potrebe zdravstva, obrazovanja i dečje zaštite, poslove legalizacije, privredu, vanredne situacije, kulturu, zaštitu životne sredine.

Ova nabavka bi trebalo da omogući građanim da usluge koje pružaju ove službe, komunalna preduzeća i sekretarijati budu dostupnije, a kvalitet usluga će biti podignut na viši stepen, navodi se u saopštenju.

Automobile će dobiti i jedan broj kulturnih ustanova, dečja i omladinska pozorišta, biblioteke, sportsko rekreaacioni centri, Muzej grada Beograda kao i CEBEF.

Grad Beograd je inače prva lokalna samouprava u Srbiji koja je donela odluku da više nema automobile u vlasništvu, a za potrebe Grada oni će ubuduće biti uzimani na lizing, naglašeno je u saopštenju.

To je, kako se navodi, praksa i u većini zemalja Evropske unije, a vozila će se menjati svakih pet godina i zanavljaće se novim.

Na ovaj način Grad Beograd će uštedeti značajna sredstva jer neće plaćati troškove održavanja, rezervnih delova i popravki, navedeno je u saopštenju.