Otkazuje se Beogradski maraton

|   Info
Tradicionalni Beogradski maraton neće biti održan u aprilu kako je bilo planirano, a otkazan je zbog proglašene pandemije korona virusa, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, TV Prva

On je za TV Prva rekao da je Grad Beograd jutros saopštio organizatorima 33. Beogradskog maratona koji je trebalo da se održi 26. aprila da će ta manifestacija biti otkazana, saopštila je gradska uprava.

Maraton nije manifestacija u zatvorenom prostoru, ali u njoj učestvuje više hiljada maratonaca - amatera i profesionalaca iz celog sveta, od kojih su mnogi iz područja koja su žarišta korona virusa. Održavanje Maratona u takvim uslovima predstavljao bi rizik po zdravlje našeg stanovništva i zato se ova manifestacija otkazuje, naveo je Vesić.

Program Dani Beograda koji se tradicionalno održava svakog aprila biće značajno redukovan i obeležen simbolično, rekao je on i dodao da je o sudbini drugih velikih manifestacija, poput Bir festa, još rano govoriti.

"Grad Beograd sprovodi mere koje je Vlada Republike Srbije juče usvojila, a koje imaju za cilj da se zaštiti stanovništvo od korona virusa. U skladu sa tom odlukom, na Štabu za vanredne situacije Grada Beograda biće doneta odluka o otkazivanju svih javnih skupova na zatvorenom na teritoriji grada Beograda na kojima učestvuje više od 100 ljudi. To znači da se od danas otkazuju pozorišne predstave, filmske projekcije, koncerti, tribine, izložbe, seminari", rekao je Vesić.