Otvoreno Svetsko prvenstvo u krosu u Beogradu

|   Info
Predsednik Međunarodnog atletskog saveza Sebastijan Kou i ministar sporta Srbije Zoran Gajić svečano su otvorili Svetsko prvenstvo u krosu u Parku prijateljstva u Beogradu i poručili da se danas slavi duh atletike i svedoči trijumfu ljudskog napora.
Foto: FoNet/Aleksandar Barda

 

Izvor: FoNet

Trčanje u krosu ima posebno mesto unutar atletike, služi kao ključni put za izdržljive atlete, kako juniore tako i seniore, da pokažu svoj talenat i izgrade karijeru, rekao je Kou na svečanom otvaranju.

Privilegovani smo, dodao je on, da svedočimo nekim od najtalentovanijih svetskih atletičara kako se takmiče za slavu ne samo na ovom prvenstvu, već i za poželjna mesta na nadolazećim Olimpijskim igrama u Parizu i drugim prvenstvima tokom godine.

On je zahvalio Gradu Beogradu, Srpskoj atletskoj federaciji i političkom rukovodstvu Srbije na nepokolebljivoj podršci u organizaciji ove manifestacije, saopštio je Atletski savez Srbije.

Predsednik Organizacionog odbora za Svetsko prvenstvo u krosu Slobodan Branković rekao je da je ponosan na tim koji je predvodio, jer su za samo šest meseci, u najkraćem mogućem roku ikada, organizovali SP u krosu.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar