Ovacije Beogradskoj filharmoniji u Kini

|   Život
Beogradska filhamonija održala je drugi koncert u okviru turneje po Kini, a posle nastupa u nedelju, sa maestrom Nemeom Jarvijemu Velikom teatru Vejfanga ispraćena je ovacijama.
Foto: FoNet/Filharmonija

 

Izvor: FoNet

Orkestru se pridružio solista na klarinetu Toni Šen, a na repertoaru su bile kompozicije Verdija, Mocarta i Čajkovskog.

Nastup je otvorila Verdijeva uvertira iz opere "Moć sudbine“ nakon koje je nastupio Toni Šen uz Mocartov Koncert za klarinet i orkestar. Talenat mladog klarinetiste otkriće je Zubina Mehte zahvaljujući kome je započela njegova karijera. Ovaj američki đak, poreklom iz Kine, već beleži brojne koncerte sa prominentnim svetskim orkestrima pored redovnih nastupa sa kineskim anasamblima, navodi se u saopštenju Beogradske filharmonije.

Finale filharmonijskog nastupa u Vejfangu bilo je uz Čajkovskog i njegovu Četvrtu simfonuju, čije je izvođenje krunisano ovacijama.

Kao i na prethodnom koncertu u Sijanu, publika je tražila dirigenta Jarvija i Filharmoniju na bis, pa je orkestar ponovo odsvirao još tri kompozicije.

Naredni koncert Filharmonija će imati u Pekingu, gde je očekuje nastup u jednoj od najčuvenijih koncertnih dvorana sveta, u Nacionalnom centru za izvođačku umetnost, gde će nastupiti zajedno sa violinistom Đovanijem Zanonom, navodi se u saopštenju.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar