Ozelenjavanje jedan od prioriteta u daljem razvoju grada Beograda

|   Info
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je zelenu površinu u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića i tom prilikom uverio se u kvalitet drvoreda od 59 stabala koji je na pomenutoj lokaciji posađen početkom godine. Radojičić poručuje da će Beograd nastaviti da vodi odgovornu politiku kada je zaštita životne sredine u pitanju i najavljuje više zelenih površina.

U srpskoj prestonici od početka godine posađeno je preko 20.000 šumskih stabala, a ove jeseni biće posađeno još oko 6000. Adekvatan odnos prema zaštiti životne sredine obezbeđuje bolji kvalitet života, rekao je prvi čovek Beograda, gradonačelnik Zoran Radojičić, prilikom obilaska novoposađenih stabala u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića  na Dedinju.

Radojičić ističe da Grad Beograd vodi odgovornu politiku i podseća da je među prvima usvojio Strategiju o ozelenjavanju grada . A, kako stati na put seči stabala, pitanje je koje se često postavlja

Jedan od glavnih ciljeva glavnog grada Srbije je da se kandiduje za zelenu prestonicu Evrope, što je dugotrajan proces i zahteva veliki broj koraka i inicijativa. Do tada, Beograd će različitim programima podsticati što veći broj ljudi da se uključi u akcije pošumljavanja i ozelenjavanja, a naj tačin će se postići cilj da Beograd bude još zelenija i zdravija prestonica, zaključuje Radojičić.