Parkiraj i bicikliraj

|   Info
Na Adi Ciganliji danas je počela nova sezona akcije "Parkiraj i bicikliraj", u kojoj je predstavljeno 110 novih bicikala za odrasle, a inovacija akcije su dečji bicikli, koji će ubuduće biti njen sastavni deo.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je podsetio da je ovo već osma godina zaredom kako se organizuje akcija „Parkiraj i bicikliraj”, kao i da se ona, pored Ade Ciganlije, sprovodi i na parkiralištima na Obilićevom vencu i kod Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović”.

Na ovom mestu nalazi se 400 bicikala, od kojih je 300 za odrasle i stotinu za decu.

Za jedan automobil koji se ovde parkira, što košta 150 dinara dnevno, dajemo na korišćenje dva bicikla za odrasle i dva bicikla za decu, rekao je Vesić.

On je najavio da je u pripremi uvođenje, u okviru pešačke zone u centru, „vrabac servisa”, odnosno četiri električna autobusa za po osam putnika, gde će građani koji žive u toj zoni moći da imaju svoju malu autobusku liniju koju će moći da koriste besplatno.

Direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković je podsetio da će akcija „Parkiraj i bicikliraj” trajati od danas pa sve do 1. novembra.

Foto: FoNet