Penzioneri se ne plaše Korona virusa

|   Info
U Srbiji je do osam sati 11. marta 2020. godine registrovano ukupno 12 potvrđenih slučajeva Covid-19, objavilo je Ministarstvo zdravlja te zemlje. U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta "Torlak" je do 8.00 testirano ukupno 130 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. Iako broj obolelih raste, oni najstariji, penzioneri, kažu da se ne plaše Korone i da smatraju da je sva uzbuna zapravo – marketinški trik.

U Udruženju penzionera u Opštini Stari grad kažu da nema razloga za paniku, iako doza straha postoji. Ali, u strahu su velike oči! Ako vam curi nos, to nije korona, tvrde stručnjaci. Pitali smo najstarije građane Republike Srbije da li se plaše od zaraze ovim virusom.

Penzioneri sumnjaju da je sve ovo zapravo - trik kako bi farmaceutska industrija profitirala.

Ipak, savetuje se da se ni jedan lek ne uzima bez konsultovanja sa lekarima, a ako osetite neke od ovih simptoma: povišene telesne temperature, kašlja, otežanog disanja, bolova u mišićima i umora, najpametnije je da se javite na broj Ministarstva zdravlja0648945235 ili Institutu za javno zdravlje BATUT - 011 2684566.

Novinar: Ivana Damnjanović