Pomoć ženama za kupovinu stana

|   Info
Svaka žena koja se porodila ili će se poroditi ove godine, a nema rešeno stambeno pitanje, može podneti zahtev za pomoć države u maksimalnoj vrednosti do 20.000 evra ili 20 odsto od vrednosti nekretnine koja se kupuje, izjavila je danas gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Beograda Nataša Stanisavljević.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

Ona je precizirala da se zahtevi podnose u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu svakog radnog dana od 7.30 do 15.30, prenosi Beoinfo.

"Nije važno da li vam je to prvo ili četvrto dete, jer se pomoć dobija bez obzira koje je dete po redu, a ne postoji ni starosna granica", kazala je Stanisavljević.

Kako je istakla, uslov za pomoć jeste da se radi o prvoj nekretnini, te da primanja supružnika ili vanbračnih partnera nisu veći od dve prosečne zarade.

"Iako treba da se pribavi određeni broj papira kako bi se prikupila sva potrebna dokumentacija, sistem e-Uprave dobro funkcioniše, tako da to ne bi trebalo da predstavlja problem, jer mi skoro sve pribavljamo po službenoj dužnosti", naglasila je gradska sekretarka.

Objasnila je da ako građanka kupuje stan i želi da podnese zahtev, potrebno je dostaviti zahtev o nekretnini koju kupuje, odnosno kupoprodajni ugovor ili izjavu da ne ona poseduje stan, dok će sve ostalo nabaviti Sekretarijat za socijalnu zaštitu.

Prema njenim rečima, do sada je podneto šest zahteva.

"Pozivamo i ostale majke da nas pozovu ili dođu u naš sekretarijat. Na pultovima smo odštampali sve obrasce u kojima piše šta je potrebno da se ima od dokumentacije jer nam je želja da pomognemo majkama u Beogradu", zaključila je Nataša Stanisavljević.