Potpisan ugovor o nabavci medicinske opreme za devet zdravstvenih ustanova u Beogradu

|   Info
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović i v.d. podsekretara u Sekretarijatu za zdravstvo Gradske uprave Beograda Goran Marković potpisali su danas Ugovor o nabavci medicinske opreme sa pripadajućom infrastrukturom u devet zdravstvenih ustanova na teritoriji Beograda i vrednosti od oko 320 miliona dinara.
Foto: FoNet/Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

 

Izvor: FoNet

Sredstva su namenjena za nabavku opreme u domovima zdravlja Vračar, Surčin, Savski Venac, Zemun, Grocka, Stari Grad i Zvezdara, kao i za nabavku opreme u Kliničko bolničkom centru Zvezdara i Specijalnoj bolnici Sveti Sava.

Martinović je kazao da država kontinuirano izdvaja ogromna sredstva za sve nivoe zdravstvene zaštite u Srbiji, sa krajnjim ciljem obezbeđivanja boljih i stimulativnijih uslova za rad lekara i medicinskog osoblja i kvalitetnije usluge za pacijente.

Dodao je da je u toku nabavka medicinske opreme i za druge gradove i opštine širom zemlje, te da će država nastaviti sa ulaganjima u zdravstvo, jer ne postoji ništa važnije od života i zdravlja građana.

Vlada, kao osnivač zdravstvenih ustanova u javnoj svojini, odlučila je da se sprovede hitna nabavka medicinske opreme sa pripadajućom infrastrukturom, a Ministarstvo je zaduženo za prenos sredstava jedinicama lokalne samouprave na čijoj teritoriji se nalaze zdravstvene ustanove koje će biti korisnice ove opreme, dodaje se u saopštenju.

Ističe se da je Ministarstvo krajem 2023. i početkom 2024. godine potpisalo ugovore sa 20 jedinica lokalne samouprave za nabavku medicinske opreme sa pripadajućom infrastrukturom u ukupnoj vrednosti od oko 2,3 milijarde dinara.

Medicinska oprema u vidu 10 magnetnih rezonacni, 12 mamografa i 15 ultrazvučnih aparata nabavljena je za potrebe zdravstvenih ustanova na teritoriji opština Kladovo, Negotin, Sokobanja, Babušnica, Petrovac na Mlavi, Kuršumlija, Vladičin Han i Knjaževac i gradova Beograd, Čačak, Kragujevac, Leskovac, Niš, Novi Pazr, Pirot, Prokuplje, Šabac, Užice, Valjevo i Zaječar.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar